Onze zoektocht naar rust & ritme

Vorige Artikel 10 van 10

Een zoektocht naar rust en ritme

TWEE ARMENVOL een initiatief van twee mama's Eli & Sas. In onze eigen zoektocht naar handvatten voor harmonie in huis, kwamen we geen hulpmiddel tegen dat voor ons werkte én er stijlvol uitzag. Vanwege onze passie voor bewust ouderschap en onze interesse in interieur en design zijn we zelf aan de slag gegaan met rust & ritme kaarten om voorspelbaarheid te creëren voor onze eigen kinderen. En het werkt voor ons!  Wat maakt het, dat dit werkt?

Geef een kind rust en tijd om te groeien. Dat is wat je elk kind toewenst. Er zijn genoeg tips en verhalen te lezen hoe je dit zou kunnen realiseren. Bewuste aandacht geven,  prioriteiten stellen als ouder, zorgen voor goede nachtrust, maak duidelijke afspraken en ga zo maar door. Prachtige gedachtes die in je hoofd blijven sudderen. Maar hoe realiseer je dit nou écht.

In het onderwijs is het belang van structuur bieden groot. Structuur geeft veel. Denk hierbij aan rust, overzicht, ritme, grenzen, duidelijkheid, het creëert verwachtingen, het zorgt voor veiligheid en voorspelbaarheid. Maar om dit voor elkaar te krijgen in een klas is het heel erg belangrijk om daar voorwaarden voor te scheppen. Je leert de kinderen hoe je het wilt, hanteert en controleert het. Er is voor iedereen duidelijkheid. De kinderen weten wat er van hun verwacht wordt en jij kan ze makkelijk aanspreken als ze de afspraak niet nakomen. Het is duidelijk en controleerbaar en er zit structuur in de aanpak. Ook in een gezin, hoe klein of groot, er moet een plan en beeld zijn die alle gezinsleden kennen, snappen en naar leven. Wij als ouders zetten dit op, leren het aan, controleren en sturen bij.

In deze tijd gaat alles snel en verandert er een hoop. Er komt veel op kinderen af. Kinderen leren van alles en nemen veel op. Ze hebben ouders nodig die hier duidelijkheid en overzicht in aanbrengen. Voor een kind is het fijn als het weet waar hij of zij aan toe is. Voorspelbaarheid helpt om je veilig te voelen. Wat ook helpt met aanbrengen van structuur en veiligheid is dat je bepaald gedrag voor kan zijn. Als je kind weet waar het aan toe is, gaat het makkelijker mee in een verandering. Je voorkomt boos en of opstandig gedrag. Vooral een gevoelig kind kan moeite hebben met het omgaan met veranderingen. Dan geeft voorspelbaarheid en structuur een kind rust. (Jonge) kinderen functioneren het beste als vaste handelingen en gebeurtenissen elke dag op dezelfde tijd plaatsvinden. En dat is eigenlijk zo logisch: ze weten wat er komen gaat. Regelmaat zorgt voor samenhang en harmonie in het gezin.

Met de TWEE ARMENVOL rust & ritme kaarten geef je kinderen inzicht in de structuur van de dag, met rust en tevredenheid tot gevolg. Een vast dagritme is een belangrijk middel om rust en ruimte te scheppen voor kinderen, zodat zij alle tijd hebben om zich vrij te ontwikkelen. Dagritme werkt stimulerend en bevordert de ontwikkeling en zelfredzaamheid.  Naast een helder plan voor de dag, geef je jouw kind(eren) een moment van onverdeelde aandacht. En voor een kind is er geen betere start!

Gun jij je kind momenten van rust? Ervaar het zelf, bestel ze direct.

Liefs, Eli & Sas

 

// Wij geloven dat rust in een gezin ontstaat door voldoende momenten van bewuste aandacht tussen ouder en kind. Samentijd. Iets wat logisch klinkt, maar in de praktijk soms moeilijk te realiseren is door de drukte van alledag. Met de producten van TWEE ARMENVOL zet je te tijd elke dag even stil en creëer je een dagritme waar je samen blij van wordt. Met rust tot gevolg. Niets mooiers om met je kind de tijd enerzijds te laten fladderen en anderzijds te omarmen!

© 2019 - 2023 TWEE ARMENVOL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel