De meest gestelde vragen over rust & ritme kaarten

Vorige Artikel 2 van 10 Volgende

De meest gestelde vragen over rust & ritme kaartenKomt de rust & ritme kaarten in de kleur 'helder' weer op voorraad?

Dat durven we nog niet te beloven. We zijn gestart met de kaarten in de kleur 'helder' en later hebben we de kleur 'aarde' toegevoegd. De eerste kleurencombinatie is inmiddels uitverkocht. Wij zijn dol op beide kleurensets, maar willen voorkomen dat we te grote voorraden drukken i.v.m. schaarste en de huidige prijzen. Heb je interesse in de rust & ritme kaarten in de kleur 'helder'? Stuur ons dan vooral een berichtje op info@tweearmenvol.nl. Hoe meer verzoeken, hoe groter de kans dat we ze opnieuw drukken.

 

Ik wil niet mijn dagen volledig vastleggen, heb ik er dan wat aan?

Elk kind is anders en heeft andere behoeften, net als ouders. De een wil een hele dag voor zich zien, de ander redt het ook prima met de visualisatie van een dagdeel. Het is aan jou en je kind(eren) om te bepalen hoe ver je vooruit wil plannen. We hebben ook een kaart met een vraagteken toegevoegd. Juist om jezelf als ouder de vrijheid te geven om nog eens van gedachten te veranderen of het later in te vullen. Dus er is zeker ruimte om je dag niet volledig vast te leggen!

 

Welke tekeningen staan er op de basisset rust & ritme kaarten?

De basisset die verkrijgbaar is via onze winkel bestaat uit 22 kaarten. De meest voorkomende activiteiten vind je in de productomschrijving. De tekeningen zijn eenvoudig en hebben een rustige uitstraling.

 

Hoe gebruik je de rust & ritme kaarten?

Door dagelijks samen met je kind(eren) de kaarten in de juiste volgorde te leggen, visualiseer je de dag die komen gaat. Zo kun je beginnen met de kaart ‘aankleden’ of ‘ontbijten', daarna ‘zelf spelen’ of ‘naar school’. Zo maak je ieder stapje van de dag visueel door middel van de tekeningen. Naast een helder plan voor de dag, geef je jouw kind(eren) een moment van onverdeelde aandacht. En voor een kind is er geen betere start!

 

Vanaf welke leeftijd kun je de rust & ritme kaarten gebruiken?

Dit hangt heel erg van de ontwikkeling van je kind af. De adviesleeftijd is van 3 tot en met 8 jaar, omdat kinderen op die leeftijd juist behoefte hebben aan regelmaat en voorspelbaarheid. Hoe ouder het kind hoe meer ze het gevoel van inspraak waarderen, want ook dat doet een kind goed. Dat er naar ze geluisterd wordt, dat ze iets te zeggen hebben.

 

Voor wie zijn de rust & ritme kaarten bedoeld?

De kaarten worden als dagritmekaarten al jarenlang gebruikt in het onderwijs, de hulpverlening en op kinderdagverblijven. Het is dus een bewezen hulpmiddel. Voor elk kind! Hooggevoelige (hsp), autistische of kinderen uit de pleegzorg hebben extra baat bij de structuur en voorspelbaarheid die het gebruik van de kaarten met zich meebrengen. In onze eigen zoektocht naar dagritmekaarten kwamen we geen kaarten tegen die we mooi genoeg vonden voor thuis. Daarom maakten wij ze zelf!

 

Hoe gebruik je de kaarten bij kinderen met verschillende leeftijden?

Met de rust & ritme kaarten kun je de dag ook voor meerdere kinderen visualiseren. Kies in dat geval voor de houder met twee sleuven om de kaarten in te plaatsen. Wanneer twee kinderen een ander programma hebben, dan kun je de kaarten achter elkaar plaatsen.

 

Er is in de basisset geen kaart met een drinkbeker erop, waarom niet?

Na wikken en wegen hebben wij besloten om deze kaart niet toe te voegen aan de basisset. Wij vinden dat er voor drinken geen énkele momenten zouden moeten zijn op een dag, maar dat kinderen (water) drinken als ze daar behoefte aan hebben, op welk moment dan ook.

 

Is het mogelijk om losse kaarten te bestellen? 

Soms. We houden zo nu en dan een 'sample sale' via Instagram en daar komen dan enkele stuks voorbij. Heb je veel behoefte aan een los exemplaar, stuur dat een e-mail naar info@tweearmenvol.nl en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen.

 

Komt er ook een uitbreiding op de basisset?

We hebben voor de rust & ritme kaarten in de kleur 'aarde' nu twee uitbreidingssets beschikbaar. Klik hier om ze te bekijken.

 

Kan ik de kaarten gebruiken voor thuisonderwijs?

De rust & ritme kaarten van TWEE ARMENVOL kun je inzetten om te gebruiken bij thuisonderwijs door gerichte betekenis te geven aan de tekeneningen:

Potlood: taal
Boek: lezenHanden: rekenen
Puzzelstukje: zelfstandig aan de slag
Tafel met stoeltjes: samen aan de slag
Boom: naar buiten
Appel: pauze
Bord en bestek: lunch

 

Is het materiaal kindproof?

Jazeker! We hebben veel, heel veel aandacht besteed aan de keuze van het materiaal. In de eerste plaats vanwege de veiligheid, maar daarnaast weten wij als moeders dat kinderen wel eens een glas melk omgooien op tafel (over de kaarten) of per ongeluk de stapel kaarten van tafel stoten. De kaarten hebben daarom een dikte van 1 mm per kaart, de hoeken zijn rond en er zit een beschermlaag over het papier.  Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan alsjeblieft een e-mail naar info@tweearmenvol.nl of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Sas & Eli

// Wij geloven dat rust in een gezin ontstaat door voldoende momenten van bewuste aandacht tussen ouder en kind. Samentijd. Iets wat logisch klinkt, maar in de praktijk soms moeilijk te realiseren is door de drukte van alledag. Met de producten van TWEE ARMENVOL zet je te tijd elke dag even stil en creëer je een dagritme waar je samen blij van wordt. Met rust tot gevolg. Niets mooiers om met je kind de tijd enerzijds te laten fladderen en anderzijds te omarmen!

© 2019 - 2023 TWEE ARMENVOL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel