We mogen weer: thuisonderwijs geven vanwege COVID-19

Vorige Artikel 4 van 10 Volgende

Hulpmiddelen voor thuisonderwijs

We kunnen er niet omheen; de scholen gaan opnieuw sluiten en als ouder word je opgeroepen thuisonderwijs te gaan geven. Als ouder heb je in de eerste plaats de rol om liefde en fatsoen bij te brengen, maar nu ineens mag je (weer) aan de slag als onderwijzer. Hoe doe je dat? Waar te beginnen? Aangezien ik, Sas, leerkracht ben, heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet. Bespreek met je kind(eren) dat de dagen thuis wat anders verlopen dan normaal op school. Dagritmekaarten kunnen helpend zijn om je kind meer duidelijkheid te geven. Doordat er op scholen ook gewerkt wordt met een dagritme, geeft dat kinderen een houvast. En dat is de eerste stap naar leerzame dagen thuis.


Inspiratie voor thuisonderwijs

Leren gaat het beste in een veilige omgeving, wanneer het leren betekenisvol is. Laat thuis nou net die veilige plek zijn! Het helpt om een dag van te voren te bedenken wat je wilt gaan doen met je kinderen en in welke volgorde. En maak het thuis extra leuk, want rekenen kan ook met snoepjes. En letters schrijven kan ook met stoepkrijt op straat. Waait het weer eens hard? Laat ze dan met een plasticzak aan een touw de kracht van de wind ontdekken. Een kind iets aanleren kan op veel manieren. Dus ook op een manier die bij jou en de interesses van je kind(eren) past. Wij hebben een inspiratiebord gemaakt op Pinterest, kijk maar.

Dagritmekaarten voor thuis

Structuur en een duidelijk ritme zijn voor (jonge) kinderen erg belangrijk. Het geeft namelijk aan wat er komen gaat en hierdoor creëer je rust en voorspelbaarheid bij je kind. De rust & ritme kaarten van TWEE ARMENVOL kun je ook inzetten om te gebruiken bij thuisonderwijs.

Basisset

  • Potlood: taal

  • Boek: lezen

  • Handen: rekenen

  • Puzzelstukje: zelfstandig aan de slag

  • Tafel met stoeltjes: samen aan de slag

  • Boom: naar buiten

  • Appel: pauze

  • Bord en bestek: lunch

Bestel de basisset hier.

Uitbreidingsset

  • Huisje met meubels: thuisonderwijs

Meer weten over de uitbreidingsset? Klik hier.


Relax mama

Uiteindelijk heb je geen opleiding gevolgd tot leerkracht. Verwacht ook niet dat de dagen vergelijkbaar zijn met een schooldag. Leg de lat bij je zelf niet te hoog en zie het als het voorzichtig aanleren van een nieuwe vaardigheid, maar vooral als éxtra tijd samen met je kind. Misschien ontdek je wel iets nieuws over je kind of jezelf. Laat je verwonderen.

Aan de slag met de rust & ritme kaarten? Bestel ze hier!

Succes!
Eli & Sas

 

// Wij geloven dat rust in een gezin ontstaat door voldoende momenten van bewuste aandacht tussen ouder en kind. Samentijd. Iets wat logisch klinkt, maar in de praktijk soms moeilijk te realiseren is door de drukte van alledag. Met de producten van TWEE ARMENVOL zet je te tijd elke dag even stil en creëer je een dagritme waar je samen blij van wordt. Met rust tot gevolg. Niets mooiers om met je kind de tijd enerzijds te laten fladderen en anderzijds te omarmen!

© 2019 - 2022 TWEE ARMENVOL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel