Tijd voor zwemmen, zwieren, zwaaien

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende

Vakantie! Heerlijk! Tijd om bij te komen van alle drukte van het afgelopen jaar, leuke dingen te doen en te genieten! Anderzijds, alweer een ander ritme. In de vakantieperiode valt immers de ‘normale’ dagstructuur met school en buitenschoolse activiteiten weg.

Vrij & structuur

Na al die drukte eindelijk een aantal weken van niets moeten en alle tijd om te doen waar je zin in hebt. Wanneer kinderen, na een periode in een vaste structuur geleefd te hebben, opeens ‘vrij’ zijn en geen duidelijk doel meer hebben voor hun dagen, kan er onrust ontstaan. Onze kinderen moeten altijd wennen, ontdekken en in een nieuw ritme komen. Vind jij het soms ook lastig om voor iedereen de juiste activiteiten te bedenken en daarbij te zorgen dat er balans blijft? En iedereen blij is? Stuctuur kan dan rust geven.

Natuurlijk is het niet de bedoeling je kinderen in de vakantie in net zo’n tijdsschema te duwen als tijdens de schooldagen. Maar het kan wel helpen om je kind bepaalde kaders te bieden. Denk aan een  eetmomenten, afspraken over schermtijd en een taakverdeling voor de huishoudelijke taakjes.  Samen afwassen op de camping is voor onze kinderen een feestje en een ontspannen moment van aandacht. Ook kun je per dag bekijken op welke momenten jullie een gezinsactiviteit ondernemen. Daarmee geef je je kind toch wat houvast voor wat het kan verwachten en ook wat er van hem/haar wordt verwacht. Bedenk dat kinderen het meest van genieten van echte aandacht van hun ouders. Samen leuke dingen doen en tijd hebben voor je kind kan overal. Het maakt daarbij niet uit of dat nu op een buitenlands strand, bij een waterplas, zwembad of thuis is. Het gaat om het samen zijn. Juist daardoor kan je nog meer en bewust genieten van wat je ziet en ontdekt. Kinderen zijn vaak al in het hier en nu. Zij gaan in het moment op. Probeer er eens in mee te gaan.

Tijd voor jou, tijd voor mij

En vergeet ook niet om tijd voor jezelf in te plannen. Ook jij hebt vakantie nodig om op adem te komen. Kinderen mogen en kunnen heel goed zelf spelen en ook zelf vervelen is heel gezond. Het helpt om samen af te spreken wat de wensen zijn voor die dag.

Wij nemen de rust & ritme kaarten dus gewoon mee op vakantie, omdat het helpt om zelf-speel-tijd in te bouwen. Zo hebben wij als ouders ook een moment van rust. Want uiteindelijk is het toch jij blij, zij blij! En andersom.

DIY vakantiekaart

Voor een persoonlijke toevoeging aan jullie vakantierust & ritme hebben we een DIY vakantiekaart printable gemaakt. Wil je deze ook gratis ontvangen? Klik hier om te downloaden. Print het uit op stevig papier en laat elk gezindslid een eigen vakantiekaart maken, als voorbereiding op een relaxte vakantie. Deel je een foto van jullie kaarten met #tweearmenvolvakantie? Vinden we heel tof!

Mooie zomer toegewenst!

Eli & Sas

 

// Wij geloven dat rust in een gezin ontstaat door voldoende momenten van bewuste aandacht tussen ouder en kind. Samentijd. Iets wat logisch klinkt, maar in de praktijk soms moeilijk te realiseren is door de drukte van alledag. Met de producten van TWEE ARMENVOL zet je te tijd elke dag even stil en creëer je een dagritme waar je samen blij van wordt. Met rust tot gevolg. Niets mooiers om met je kind de tijd enerzijds te laten fladderen en anderzijds te omarmen!

 

© 2019 - 2023 TWEE ARMENVOL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel