Het belang van onverdeelde aandacht voor goede nachtrust

Vorige Artikel 5 van 10 Volgende

Het belang van jouw onverdeelde aandacht voor een fijne nachtrust

Graag stellen we je voor aan Simone. Ze is slaapcoach en helpt jonge ouders aan meer slaap. Klinkt als de hemel op aarde, toch?!  We gunnen iedere ouder goede slaap en daarom deelt Simone haar ervaring met de rust en ritme kaarten én de slaapkaarten. Lees je mee?

"Veel ouders lopen tegen de 'bedtijdbattles' aan met het naar bed brengen. Kinderen die elke keer iets nieuws hebben waardoor ze niet kunnen slapen, niet luisteren of echt een beetje vervelend of grensverleggend gedrag vertonen als het tijd is om naar bed te gaan."

 1-op-1 aandacht
"Een van de eerste dingen die ik vraag aan deze ouders: “Heb je vandaag 1-op-1 aandacht voor jouw kind gehad? En dan echt zonder telefoon, zonder babybroertje die ook aandacht nodig heeft, echt even onverdeelde aandacht? Hoe ging dat de afgelopen tijd?”
Vaak komen ouders tot de conclusie dat die aandacht er niet was die dag, of dat er al een poosje weinig ruimte voor is.
En dit is ook helemaal niet gek; je bent als ouder druk met 101 dingen en soms sta je dan niet zo stil bij de dingen die er óók toe doen. Pas als iemand het aan je vraagt, besef je dat dit misschien de laatste tijd niet zo ging als voorheen. Kinderen hebben  1-op-1 aandacht echt nodig, net als wij. En krijgen ze dit niet, dan zullen ze deze aandacht (onbewust) gaan opeisen. Op het allerlaatste moment van de dag, wanneer jij er misschien geen geduld meer voor hebt."

Structuur en voorspelbaarheid
"Ik merkte dat mijn eigen dochter, Lauren, steeds meer ‘negatieve’ aandacht ging vragen en niet lekker in haar vel zat. Ook vond ze het verwerken van de prikkels die ze die dag had opgedaan steeds lastiger en was ze (ondanks dat ze goed sliep) moe.
Lauren had erg veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid en ik vond het soms lastig dit te te bieden in de waan van de dag, met ook nog haar dreumes (toen nog baby-)broertje om voor te zorgen.
Ik ben daarom op zoek gegaan naar een manier om hier anders mee om te gaan. Wij zijn verschillende dingen anders gaan doen en kregen ook het advies om dagritmekaarten te gaan gebruiken.
Wij ontdekten de rust & ritme kaarten van TWEE ARMENVOL. Ik vind het hele mooie kaarten in rustige kleuren.  De kaarten in aardetinten passen bij ons! We zijn ze direct gaan gebruiken want Lauren was na de uitleg helemaal enthousiast. Ik merkte echt verschil in het gedrag van Lauren. Het indelen van de dag is al even een momentje écht samen."

"Het gaf haar rust om te weten dat er voor meerdere activiteiten ruimte was op die dag.
En ze zag dat haar 'we-time' met mij ingepland stond."

"We gebruiken de kaarten inmiddels niet meer elke dag, maar zetten ze in naar behoefte.  Mijn dochter vraagt er regelmatig om.
Bij de kaarten zitten overigens ook tekeningen die te maken hebben met het bedtijdritueel. Die kan je ook al heel goed gebruiken samen met je peuter of kleuter, zodat er ook voorspelbaarheid in de avond zit. Denk hierbij aan een kaartje met een tandenborstel, een boekje, een bad en gesloten oogjes. Ik ben heel erg fan van de kaarten en raad ze ook regelmatig aan in mijn contact met ouders van peuters en kleuters."

Slaapkaarten TWEE ARMENVOL

Slaapkaarten
"Omdat ik merkte dat de bedtijdstruggles en de grote vermoeidheid bij Lauren niet minder werden, leek het mij goed om daar iets meer mee te doen. De slaapkaarten zijn een goed hulpmiddel wanneer er veel prikkels op de dag zijn en/of het bedtijdritueel soms moeizaam verloopt.
De kaarten zijn ervoor bedoelt om bewust met elkaar in verbinding te zijn, de dag af te sluiten en te ontprikkelen.
Mijn dochter mag altijd kiezen tussen een boekje lezen of de kaarten. Ze kiest elke keer iets anders en dat is fijn om te zien. Soms heeft ze er behoefte aan om de verbinding met behulp van de slaapkaartjes te maken en soms wil ze gewoon lekker tegen me aan liggen en voorgelezen worden.
De slaapkaarten kun je al gebruiken vanaf peuterleeftijd. Misschien dat sommige opdrachtjes nog een beetje moeilijk zijn, maar dan kun je er je eigen draai aan geven. Vanaf kleuterleeftijd zijn ze echt heel geschikt en dan kan je er nog jaren mee doen."

Misschien kan Simone iets voor jouw gezin betekenen. Bekijk haar website hier.

// Wij geloven dat rust in een gezin ontstaat door voldoende momenten van bewuste aandacht tussen ouder en kind. Samentijd. Iets wat logisch klinkt, maar in de praktijk soms moeilijk te realiseren is door de drukte van alledag. Met de producten van TWEE ARMENVOL zet je de tijd elke dag even stil en creëer je een dagritme waar je samen blij van wordt. Met rust tot gevolg. Niets mooiers om met je kind de tijd enerzijds te laten fladderen en anderzijds te omarmen!

© 2019 - 2023 TWEE ARMENVOL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel